Projekter

Kalvebod Fælled Skole

BESKRIVELSE

Tags
LAR, leg, park, skole

Sted
Ørestad, København

Bygherre
Københavns Ejendomme

Stade
Under opførelse. Forventes færdig 2018

Arkitekt
Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Om projektet
BOGL har udformet udeaeralerne til Kalvebod Fælled Skole, der ligger på Amager i det nye Arenakvarter. Landskabet har til formål at understøtte fysisk aktivering af børns leg og inddrager naturen fra fælleden omkring skolen.

Kalvebod Fælled Skole bliver en 3-sporet skole med plads til 750 elever. Derudover indeholder bygningen også fritidsordning, klub og en ny idrætshal.

Kalvebod Fælled Skole bliver den første skole, der bygges til den nye skolereform og bygger på kerneværdierne respekt, lighed, dialog og tillid. Det er en profilskole med fokus på sport og bevægelse, hvilket landskabet er med til at understøtte. Udearealerne fokuserer på aktivering af børns intuitive bevægelse og energi; et bølgende terræn skaber en naturlig igangsætning af kroppens sanser fra man går ud af døren. Landskabet opfordrer til kreativitet og uprogrammeret leg gennem innovative og naturlige legemuligheder, der vokser ud af terrænet.
I og med skolen er placeret ud til Amager Fælled er der arbejdet med at trække fælledens natur ind over skolens arealer, således opleves landskabet omkring skolen som en naturlig forlængelse af fælleden med en karakter af skov og vild natur.