Projekter

Køge Kyst – Midlertidige byrum

BESKRIVELSE

Tags
borgerindragelse, byrum, information, leg, midlertidighed

Bygherre
Køge Kyst

Type
Konceptudvikling og midlertidig løsning

landskabsarkitekt
BOGL i samarbejde med EVM og Bettina Lam

udført
2014

om projektet
I forbindelse med udviklingen af det nye byområde Køge Kyst, har BOGL skabt en serie midlertidige byrum på Køge havn, der på forskellig vis inviterer til aktivitet, ophold, leg og fælleskaber.
Byrummene er skabt med lokale materialer og formgivning baseret på stedets særlige kendetegn, bl.a. kalk fra Stevns Klint og havnens materialer. Formålet med de forskellige byrum var at involvere og engagere borgerne ved at lave dem drive mange af byrummenes funktioner og derved sikre et livligt miljø året rundt inden bydelen er bygget.

Projektet indeholder bl.a. udekøkken og nyttehaver, som bruges af lokale restauranter, borgere og børneinstitutioner, BMX-bane i en byskov, udendørsophold med grill- og bålpladser, havnelegeplads, en ankomstplads samt et mobilt informationsmøbel formidler Køge Kyst’s fremtidige udvikling. Info-møblet er på én gang en trappe, en bar og en infostand, hvor der kan hænges plakater. De besøgende kan opholde sig på trappen, hvorfra der er et godt udsyn over havnen og det store byggeområde. Møblet fungerer som et tydeligt landmark for Køge Kyst- også om aftenen, hvor den oplyses og danner pejlemærke.